Skumfiduser, også kendt som marshmallows på engelsk, har en lang historie, der går tilbage i tid. De tidligste former for skumfiduser blev skabt af en plante kendt som skumplanteroden, som blev brugt til at skabe en skummende substans til medicinske formål. Den moderne version af skumfiduser, som vi kender dem i dag, udviklede sig dog i løbet af det 19. og 20. århundrede.
Hvad angår ingredienserne, er skumfiduser typisk lavet af en blanding af sukker, majssirup, piskede æggehvider, vand, gelatine, dextrose og en række forskellige smagsstoffer. Disse ingredienser blandes og opvarmes, indtil de danner en tyk og luftig masse, som derefter formes til de velkendte skumfiduser.
Skumfiduser er blevet en populær del af slikverdenen og er elsket af mennesker i alle aldre. De bruges i en lang række desserter og opskrifter, såsom s’mores, varm kakao og mange flere. Deres bløde og luftige tekstur gør dem til en alsidig ingrediens, der kan tilføje sødme og tekstur til enhver ret.
I den oprindelige skum opskrift altså opskriften på marshmallows brugte man istedet for gelatine planten lægestokrode der er en gammel lægeplante der bliver op til 130 cm høj med lange stængler og smukke lyserøde blomster. Planten brugte man i tidernes morgen til hostesaft, epilepsi, muskelsmerter og mod tør hud.
Alex Doumax patenteret en metode til at lave skum med i 1936 hvor skummet blev sendt igennem cylindre og derefter skåret ud i passende stykker og rullet i majsmel og flormelis.. Den skum vi kender fra i dag kom først på markedet i slutningen af det 19ende århundrede og bliver lavet i mange former ofte med et lag af stiv sukker eller andet på overfladen.
Gennem flere år har man i den engelsktalende verden sat skumfiduser på grillspyd og grillet dem om sommeren over bålet. Den skik har de seneste år også slået an i Danmark dog kommer vi ofte den grillede skumfidus ind imellem 2 marie kiks og spiser dem som en slags burger. Grilningen over bålet gør at skumfidusen karamelliserer på overfladen og smelter indeni. En lækker eftertragtet kombination for små og store der vinder mere og mere ind i Danmark
Eller hvem har ikke prøvet at have snekamp, en lang kold gåtur om efteråret eller bare nyde vinteren med en kop varm kakao med skumfiduser til at få varmen helt ned i tæerne på.
Det nu ikke de eneste 2 ting du kan bruge skumfiduserne til.
Af andre lækkerier kan nævnes du kan tage børnene med ud i køkkenet og bage cookies eller chokoladekage med skumfiduser eller hvad med at pynte den traditionelle kagemand med click mix fra haribo eller en rigtig drenge kagemand med bilar ahlgrens limousiner